Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marta räknar med spel

Annons


Umeå utan Marta förlorade den första kvartsfinalen mot Arsenal med 2–3.

Umeå med Marta kan vända på steken i returen.

-Jag hoppas kunna spela hela matchen, säger hon.

Vi är inne på det sista kapitlet i sagan om den briljanta fotbollsprinsessan som kom från heta Brasilien till kylan i norr.

Fem år har gått och nu är det bara en tidsfråga innan världens fotbollsdrottning, för det är hon nu, lämnar svala Umeå för Los Angeles sol, värme och feta dollarbuntar. Det ryktas om miljonkontrakt, men trots att hon redan finns presenterad på lagets hemsida vägrar Marta att kommentera saken.

-Jag vet inget. Jag vill veta, jag också, svarar hon på frågan om onsdagens kvartsfinalretur hemma mot Arsenal i Uefa Womens cup är hennes allra sista med Umeå IK.

Säsongens sista match är det definitivt. Och nu hoppas hon att hennes ömmande höftböjarmuskler ska tillåta spel.

-Vi jobbar på det. Det är sista matchen så jag vill jättegärna vara med, säger Marta, som såg förlustmatchen i London från bänken och inte fick hoppa in förrän i den 85:e minuten.

Nu känns skadan betydligt bättre så spel blir det, frågan är bara hur länge.

-Det känns jättemycket bättre. Jag kan inte garantera att jag kommer att spela hela matchen och om jag kommer att starta. Men om inte det går vill jag åtminstone spela lite, säger hon.

Hon behövs. Med Marta i laget håller Umeå toppklass och kan utmana vilket lag som helst i världen. Nu måste det bli seger mot Arsenal om Umeå ska spela semifinal till våren.
Annons