Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märta Kristina Eriksson

Märta Kristina Eriksson har avlidit fyra dagar efter sin 79-årsdag.

Hon föddes i ett jordbrukarhem i Wij, Näs och fick tidigt börja hjälpa till i hemmet. Märta var nummer två i en syskonskara av tre barn.

Märta började sitt yrkesverksamma liv med att utbilda sig till hemsyster. Så småningom vidareutbildade hon sig på Hållands folkhögskola. Därefter hade hon anställningar i Lit, Östersund, Sveg och Hallsberg med flera orter. Hon var mycket lämplig till detta kall som innebar att hjälpa barnfamiljer och som hemsyster var hon det sociala nätet i kommunen. Denna yrkesgrupp har gjort en föredömlig insats, tyvärr ändrades även denna yrkesform 1983 när besparingar och förändringar i samhället blev aktuella.

Märta var ödmjuk till sin läggning, varför hon blev mycket omtyckt. Hon ville alltid sträcka ut en hjälpande hand där sådan behövdes. För småbarnsfamiljerna var hon behjälplig med bland annat råd gällande ekonomin.

Märta var hela sitt liv en ivrig IOGT-anhängare och hade under många år kassörsuppdraget i Logen 318 Lyran, vilket hon skötte utmärkt. Under uppväxtåren var hon också medlem i scouterna.

Sin mor Elma hade Märta alltid tid och omsorg för. Hon ordnade bland annat trevliga bilfärder till Ragunda och släkten där, men även till andra resmål. Hon var alltid öppen för att ordna trevliga sammankomster i Wij. Hon var en god värdinna och en mycket bra matmamma och duktig att baka, så allt fungerade perfekt hemma.

Märta var sambo med Axel, vilket var en stor glädje för henne. Tyvärr omkom han i en drunkningsolycka på sjön Näkten för några år sedan.

Märta hade en stor vänkrets och till alla dessa ville hon säga att hon var så nöjd att hon hade haft ett helt liv med verksamhet i hälsa, vilket hon var mycket tacksam för. Hon önskade att vännerna inte skulle sörja henne utan i tacksamhet minnas att Gud skänkt henne livet, en stor gåva.

Märta var en flitig kyrkobesökare. Där fann hon ro, vila och vederkvickelse.

Brodern Oskar i Wij