Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märta Isaksson

Vår kära mamma har avlidit 95 år gammal.

Annons

Hon föddes i Laxsjö och växte upp i Lövsjön, Föllinge.

Vid 18 års ålder gifte hon sig med Isak Isaksson och de fick sju barn. År 1944 flyttade familjen till Stocklunda i Häggenås församling. I hemmet fanns alltid plats för flera kring bordet och gästfriheten var stor.

1960 dog Isak hastigt och mamma måste nu ut i arbetslivet. Att studera tyckte hon var roligt så hon utbildade sig till hemsyster och jobbade sedan i Häggenås och Lit.

Mamma var under många år sambo med Olaus Bejgren som avled 1996.

Yngste sonen dog 1952 och äldste sonen 1988. Det var stora sorger som var svåra att bära. Men hon tröstade sig alltid med orden "allt har en mening".

Handarbete var ett stort intresse. Många bord pryds i dag av hennes vackert broderade och virkade dukar.

Föreningslivet var ett annat stort intresse. Hon var bland annat ordförande i Körfältets PRO i många år samt sekreterare i flera föreningar. I PRO ordnade mamma många studiecirklar och hon deltog själv i flera cirklar där teater och sångkören var allra roligast.

Mamma hade ett vaket intellekt, ett fantastiskt minne och en härlig humor. Hon gav snabba, roliga repliker till såväl gammal som ung.

Den yngre generationen hade stort förtroende för "gammelmomma" och berättade gärna om sina kärleksrelationer för henne.

Mamma var engagerad i allt som hände runt om i världen och modern i sitt tankesätt. Hon behöll sitt klara intellekt in i det sista.

De sista åren bodde mamma på Solsången där hon trivdes fantastiskt bra och fick en mycket god omvårdnad. Hon var fullt medveten ända till slutet.

Saknaden är stor, men minnena många, roliga och ljusa.

Barnen