Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marta ett frågetecken i London

Annons


Umeå IK kan tvingas spela utan Marta i torsdagens Womens cup-kvartsfinal mot Arsenal.

Brassestjärnan har ont i höften och riskerar att missa sin kanske näst sista match med laget.

-Jag törs inte säga varken ja eller nej, säger Umeås assisterande tränare Steve Galloway.

Det mesta talar för att Marta försvinner till den nystartade amerikanska damligan och Los Angeles direkt efter Umeås båda kvartsfinalmatcher mot Arsenal. Men kanske har hon redan spelat färdigt för sitt svenska lag. Efter fem år med Umeå IK tvingades Marta kliva av lördagens cupfinal mot Linköping och på onsdagens träning i London fanns hon inte med.

-Marta har lite känning i benet och joggade bara. Vi får se vad medicinteamet säger om hon kan spela eller inte, säger Steve Galloway, som betonar att Umeå inte står och faller med sin stora stjärna.

-Det är inte bara Marta som spelar, vi har tio stycken till. Och vi har spelat utan henne och vunnit utan henne, säger han.

I övrigt är alla spelare friska och opåverkade av alla spekulationer omkring världsstjärnan den senaste tiden, enligt Umeås andretränare. Man är ute efter revansch på Arsenal för förlusten i Womens cup-finalen 2007. Då blev det förlust hemma med 0–1 och oavgjort, 0–0, i London.

-Vi satsar på att göra en bra match och ta med oss något mål härifrån. Det är alltid bra att göra mål på bortaplan, säger Galloway, som själv kommer från London och efter spel i Crystal Palace så småningom hamnade i Djurgården och sedan i Umeå.

Att möta Arsenal är något alldeles extra, även om det nu sker på en liten plan i Borehamwood i norra London.

-Det är alltid kul att spela mot en sådan stor förening, men vi ska komma ihåg att det är damerna vi spelar mot. Dem har vi ingen överdriven respekt för.

Mer läsning

Annons