Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marsh lättad efter friande dom

Kommundirektör Bengt Marsh känner en stor lättnad efter den friande domen men säger att onödigt mycket pengar har slösats i processen.

Annons

– Självklart är jag lättad och känner en stor befrielse å Östersunds vägnar. Det är skönt att tingsrätten i samtliga punkter ger kommunen rätt.

Bengt Marsh konstaterar att kommunens argument under rättegången nu har fått stöd i domstol. Han säger att han var relativt trygg i att det skulle bli en friande dom men att han ändå känt en nervositet, inte minst kvällen innan domen skulle komma.

– I huvudsak var det så att våra jurister och SKL:s jurister bedömde att det inte skulle kunna bli en fällande dom. Men det är klart att jag har känt en viss spänning. Det handlade ju om rätt mycket pengar så det skulle ha varit en stor besvikelse, säger Bengt Marsh.

Trots den friande domen vill han ännu inte blåsa faran över.

– Åklagaren kan ju överklaga till hovrätten, och det är fullt möjligt, men jag hopas att de konstaterar att skattebetalarna har betalat tillräckligt mycket pengar i den här processen och att tingsrättens dom är så pass klar att vi kan lägga det här bakom oss och blicka framåt.

Bengt Marsh konstaterar att statskassan och skattebetalarna, förutom kostnader för åklagare och domstol, även får bekosta kommunens advokatkostnader på drygt 700 000 kronor.