Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markus Larsson imponerad av Funäsdalens anläggning

/
  • OS-hoppet i slalom och storslalom har de senaste dagarna laddat upp i Funäsdalen inför världscuptävlingarna i finska Levi. Foto: Anders Robertsson

Funäsdalen och Bruksvallarna har den senaste tiden varit ett eldorado för utförsåkare och längdåkare. I går söndag avslutade alpina herrlandslaget ett träningsläger på Funäsdalsberget, där även norska herr-och damlandslaget laddat upp inför världscupen i finska Levi 14-15 november.

Annons

– Funäsdalsberget är en av de bästa anläggningarna att träna på, säger svenska OS-hoppet Markus Larsson.

– Jag är imponerad av den nya anläggningen med de nya backarna. Här finns både bra slalom-och storslalombackar att träna i.

På plats i Funäsdalen har alltså även de norska alpina landslagsåkarna varit. Deras nya tränare, svensken Jörgen Nordlund säger så här:

– Här är både anläggningen och backarna anpassade till träning och tävling. Säkerheten är hög och de branta och kurviga pisterna påminner om världscupsbackarna i Levi.

Längdlandslaget återfinns alltså i Bruksvallarna, där den svenska säsongspremiären äger rum nästa helg.

Funäsdalens turistchef och SVT:s expertkommentator i längdåkning, Anders Blomquist, berättar att förutom svenskarna finns fler andra landslag på plats i Bruksvallarna. Bland annat de duktiga tjeckerna och kanadensarna.

– Väldigt bra PR för området med så många skidlandslag på plats. Vi kan erbjuda bra backar för de alpina åkarna och topenspår för längdåkarna, avslutar Blomquist.

Mer läsning

Annons