Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markus Krunegård: "Det är häftigt med masskommunikation"

Han blev ett känt namn som sångare i bandet Laakso, och tog sedan steget till en solokarriär. Drygt två år efter debutalbumet och tre album senare är publikstora spelningar med allsång och trogna fans vardagsmat för Markus Krunegård.

#Vad lockade med att göra solokarriär?

– Jag hade en önskan om att spela själv och bevisa att jag tordes. Det är jag nöjd över att jag gjort

#Kan du sakna bandkänslan när du spelar solo?

– Javisst, det säger ju sig självt att det är roligare att fira en spelning tillsammans. Att delad glädje är dubbel glädje stämmer inte, det är så mycket mer än så.

#Vilka är de roligaste spelningarna?

– Festivaler hör helt klart till det roligaste. Svenskar är ju väldigt årtidsbundna, alla är glada och förutsättningarna är automatiskt bra.

#Vad är din drivkraft som artist?

– Skriva nytt och spela ute är alltid kul, det är häftigt med masskommunikation tycker jag, att nå ut till folk och i bästa fall beröra. Det finns nackdelar man får ta på köpet, som att alltid bli igenkänd och sådär, men att få syssla med musik gör det värt det ändå.

#Hur känner du då inför fans som kommer fram och berömmer dig?

– Det är alltid smickrande med uppskattning. Sedan kanske det är svårt att ta till sig det om man har en dålig dag och fett hår, haha.