Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märkligt om vägarna

Jag fick lyssna till en märklig debatt vid Kommunfullmäktiges möte i onsdags. Alla är överens om att det behövs en gång- och cykelväg på ”annersia” – trafiksäkerheten kräver det. Men sen går åsikterna isär.

Regeringen har råd att sänka skatterna med 100 miljarder – det mesta har gått till de välbärgade i storstadsområdena. Ändå tycker den borgerliga oppositionen i Östersund att staten är för fattig för att ta ansvar för sina egna vägar. Ändå tycker de att vi som bor här ska betala för statliga vägar. Det är en minst sagt märklig politisk filosofi som Carina Zetterström (C) och Pär Jönsson (M) för fram.

Hur mycket ska vi ta nästa gång? Vad är nästa statliga objekt som de tycker att kommunen ska betala?

Litsbron har nämnts tidigare, men det stoppar säkert inte med detta.

När AnnSofie Andersson (S) bjöd in till en gemensam uppvaktning av regeringen för att få den konservativa regeringen att satsa mer pengar till statliga vägar i vårt län så tackade Carina Zetterström bestämt nej.

Det är tydligen slut på de tider när vi gör gemensam sak för länets bästa.

För de borgerliga partierna i Östersund gäller inte detta om vi har en borgerlig regering i Sverige. Då måste den regeringen försvaras till varje pris.

Bedrövligt!

Jens Nilsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel