Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markförsäljning med förhinder

Kommunen vill sälja marken, men det finns många hinder som först måste övervinnas.

Två intressenter har hört av sig till Strömsunds kommun och är intresserade av att köpa fastigheten Hoting 1:115.

Den som har lagt högsta anbudet är Mats Sundelin Entreprenad AB, som vill köpa fastigheten för att företaget blivit för trångbott och vill kunna expandera. Han anger att man har långt gångna planer på att bygga ut verkstaden ytterligare och anställa minst en person till i verkstaden. Företaget äger idag angränsande fastighet, och förfogar också över en fastighet i Valån. Eftersom denna alltså ligger på andra sidan samhället, är svårtillgänglig och innebär många interna transporter, anses den inte vara lämplig för en utbyggnad.

Kommunen har många faktorer att ta ställning till innan försäljning kan genomföras. Man har själv en pumpstation på fastigheten, som innebär att ett servitutsavtal måste upprättas för såväl pumpstation som ledningar och väg till den. Vägen till pumpstationen nyttjas även av besökare till "Knortmon" som arrenderas av Lojsinits Sportfiske- och Intresseförening. Det kan vara svårt att juridiskt säkerställa den del av fastigheten som i dag brukas som parkering och utgångspunkt för besökarna till Knortmon. Det finns också ett vindskydd beläget på fastigheten.

Det finns ingen detaljplan upprättad för fastigheten. Den har heller inget taxeringsvärde eller bokfört värde.

Dessutom har Vägverket ett arrendekontrakt på fastigheten, gällande i femtio år med upphörande 2024. Vägverket har för avsikt att använda fastigheten tills arrendet upphör.