Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie och Sebastian – nytt par i ”Grease”

/

Marie Serneholt och Sebastian Karlsson gör huvudrollerna i en ny uppsättning av ”Grease” på Göta Lejon i Stockholm med start i februari.

Annons

Föreställningen, i regi av Hans Marklund, bygger på en ny översättning och bearbetning av den klassiska 70-talsfilmen med John Travolta och Olivia Newton-John. Den nya versionen har gjorts av Anders Lundin. Handlingen är flyttad till Sverige i brytpunkten mellan 50- och 60-talet då samhället förändrades. Även låttexterna är nyöversatta.

Det blir den första stora musikalrollen för de båda popstjärnorna.

– Jag spelade ”Madicken” på Göta Lejon när jag var nio, men sedan dess har jag inte gjort någon musikal. Det känns jättekul men nervöst. Jag växte upp med ”Grease”, säger Marie Serneholt.

Hon inledde för några år sedan en solokarriär efter tiden med A-Teens och Sebastian Karlsson har bland annat varit med i Melodifestivalen sedan han kom tvåa i ”Idol” 2005.

– Jag har alltid tyckt att han är superbegåvad.

Måns Zelmerlöw, som både är Marie Serneholts pojkvän och Sebastian Karlssons kollega från ”Idol” 2005, spelade huvudrollen i en uppsättning av ”Grease” i Malmö 2006.

– Han vet hur kul det är att jobba med en ensemble. Jag får väl rycka honom i armen om jag behöver råd, säger Marie Serneholt.

Mer läsning

Annons