Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie Nordén kommer att toppa listan

Marie Nordén som bor på Frösön kommer att toppa kommunfullmäktigelistan "utom staden".
Det tror LT efter det starka förtroende som hon har bland medlemmarna plus den erfarenhet hon har skapat sig genom åren.

Hon får därmed en ny möjlighet att fortsätta som politiker på en framträdande position i Östersunds kommun. Vilken kan ingen veta förrän efter valet.

Just nu arbetar valberedningen inför ett extra insatt medlemsmöte i kväll.

Säkerligen är oron stor bland många förtroendevalda i kommunen som redan sagt att de vill kandidera.

I det förslag som ligger så är toppnamnet på listan "utanför staden" Pelle Persson, arbetarekommunens ordförande. Eftersom det är han som skrivit pressinformationen kan man tro att han är beredd att kliva ner något steg på listan.

Framtiden för Marie Nordén ser därmed ut att ta en oväntad vändning efter det att hon besviken lämnade Socialdemokraternas distriktskongress i Åre i lördags.

Då slog hon fast att hon skulle arbeta för att Socialdemokraterna skulle vinna valet och sedan lämna politiken eftersom hon inte ville börja om som deltidspolitiker igen.

Men Socialdemokraterna i Östersund ser nu en möjlighet att ta tillvara Marie Nordéns kompetens.

I kväll hart de ett extra medlemsmöte där bland annat kompletteringsval av båda listorna till kommunfullmäktige står på dagordningen. Här kommer med största sannolikhet Marie Nordén att få sitt namn högt upp på en av listorna.

Hur det är tänkt kommer att presenteras på en pressinformation direkt efter kvällens möte. Fram till dess arbetar valberedningen för att ta fram förslag till förändringar.