Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marianne Löfgren

Så har då en flitig hand lämnat oss, i ofattbar saknad. Mamma somnade in stilla hemma på ”Svängda” den 5 december, 19 dagar innan sin sextioandra födelsedag.

Annons

Allt som sattes i händerna på mamma fixade hon: stickning, björnmossekransar, skinnarbete, vävning, växtfärgning. Listan kan göras lång av vad hon kunde skapa med sina händer. Få kan skriva/texta så fint som mamma kunde. Hon älskade att vara ute i skog och mark, plocka bär, fiska och var med på renslakt och skiljning.

Mamma var nyfiken på det mesta och tyckte om att resa, helst norrut. Sven-Olof var hennes resekamrat de sista 29 åren och de har varit på många olika strapatser tillsammans. Många turer har hon gjort och var alltid lika glad och språksam.

Mamma hade en förmåga att alltid kunna lyssna och prata med alla människor, både gamla och helt nya bekantskaper. Hon kunde föra sig i både slott och koja. Något som hon ofta sa var: ”ta där de finns och he dit det fattas”. Så var hon mov tjidtjie -min mamma. Givmildheten själv.

Satte sig själv i det bakre rummet bara för att vi andra skulle ha de bra. Det bästa hon visste var sina älskade barnbarn Felicia, Oline och Eila, som hon ville vara med länge än. Hon värnade om dem in i det sista.

Hon lämnar oss allt för tidigt men det hon har givit till oss, kommer vi aldrig att glömma. Många är minnena som jag tar med mig, en hel del kunskap och en del egenskaper också.

Mijjieh datne iehtsebe.

Annica