Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria Sundelin satte ord på smärtan

Nu finns hennes dikt i samlingen "Poesi 10.0".

Annons

Nyligen släppte Sveriges största poesisajt poeter.se en jubileumsantologi för att fira att sidan fyller 10 år. Den 640 sidor tjocka samlingen innehåller dikter, intervjuer, artiklar och fotografier.

En av dikterna är signerad Maria Sundelin, från Hara. Hennes "Inre smärta utanpå" handlar om att ta sig ur ett självskadebeteende. Själv brukade hon skära sig.

– Dikten är en uppmaning, både till mig och till andra, om att det inte är värt att ha kvar ärren utanpå. Det är bättre att gråta, även om det är svårt, för att få ur sig smärtan, säger Maria, som gav ut diktsamlingen "När verkligheten blir för tydlig" på webbförlaget Recito för sju år sedan.

Hon har också medverkat i antologierna "Det vi nästan säger" och "Strutsens vingar". Den sistnämnda innehåller texter skrivna av unga med funktionsnedsättningar. Maria är född med en cp-skada och för henne har skrivandet blivit en viktig ventil.

– Skrivandet är ett sätt för mig att sätta ord på saker som annars fastnar inuti, det är också intressant att fånga en bild, känsla eller situation med hjälp av ord, säger hon.