Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria Söderberg: Alliansen i Krokom kan fortsätta regera

Vågskålen för rött och blått i Krokom ser i princip lika ut som innan valet. Moderaterna i Krokoms kommun har tagit några steg framåt medan Centern, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet backar något.

– Det känns riktigt bra. Nu kan vi fortsätta i vår allians i Krokoms kommun också fyra år framåt. Men eländet på riksplanet ser inte bra ut, säger Göte W Swén, M, några minuter efter att kommunens röster är färdigräknade.

– Alliansen i Krokom kan fortsätta regera. Miljöpartiet är inte här men jag har pratat med Owén Laws som också är nöjd med det, säger Maria Söderberg (S).

Flera av partierna som regerat i Krokoms kommun den senaste mandatperioden, förutom miljöpartiet och kristdemokraterna, valvakade på Ava garden i Dvärsätt.

Någon minut över nio på kvällen var nervositet och spänning orden som sammanfattar stämningen i lokalen.

– Det här en nervös väntan. Vi i majoriteten i kommunen har sagt att vi ska fortsätta tillsammans och så hoppas vi att resultatet bli, säger Maria Söderberg (C).

Hennes förhoppning slog in men Centerpartiet i kommunen tappade lite i förhållande till valet 2006, och får ett mandat mindre.

Hon och Göte W Swén oroas som många andra för Sverigedemokraternas framgångar.

Göte W Swén kallar det "eländet på riksplanet".

– Det är inte bra. Jag kan nog fortfarande tro att det bli omval om inte alliansen och Miljöpartiet kommer överens. De kan ju göra det får vi se, säger han.

Redan tidigt i rösträknandet på riksdagsplan började han tänka tanken omval.

Om att Reinfeldt skulle bli tvungen att samarbeta med Sverigedemokraterna säger Maria Söderberg så här:

– Absolut inte Sverigedemokraterna, det är ingen som sagt att de tänker samarbeta med dem, säger Maria Söderberg.

Ett riksdagssamarbete med Miljöpartiet är hon positiv till, eftersom att hon i den senaste mandatperioden i kommunen haft ett samarbete med partiet.