Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria med både humor och allvar

Ibland är det upp och ibland är det ner. Det enda man kan veta säkert om livet är att det är föränderligt. Det vet Maria Möller, på väg till Östersund.

Sångerskan, skådespelerskan, komikern och imitatören Maria Möller slog igenom för den breda publiken i "Allsång på Skansen". Sedan dess har hon gjort en mängd tv-framträdanden och flera föreställningar i eget namn, men det är första gången som hon sätter upp en krogshow i Östersund. "Föränderligt" spelas på Gamla Teatern nu på lördag.

– Det blir humor, prat och massor av musik. Jag tar med mig ett fyrmannaband, säger Maria, vars röst och musikaliska bredd har fått recensenter att utropa "världsklass", "perfekt tajmad souldiva och "ett sant röstgeni". Inte många vet att hon är klassiskt skolad mezzosopran. Själv är hon noga med att inte låsa fast sig vid någon speciell genre.

– Jag vill ha så lite etikettering som möjligt brukar jag säga, men musiken är noga utvald för att hänga ihop med det jag vill berätta på scenen.

I "Föränderligt" utgår hon från sig själv och sina egna reflektioner för att locka till skratt och eftertanke.

– Jag har märkt att ju mer personlig man blir desto fler känner igen sig. Vi är inte så olika som vi tror. Ibland är livet ett asgarv, ibland är det vemod.

Den röda tråden, som binder samman dramaturgin, är helt enkelt livet självt.

– Vi kan inte styra allt i livet. Även urberget förändras även om det går jävligt långsamt, var det någon som sa.

Maria Möller är också en fena på att göra knipskarpa imitationer och har kallat sig själv för en röstmissbrukare.

– I min förra föreställning hade jag med mellan 40 och 50 karaktärer. Jag är en röstnörd, oerhört intresserad av olika uttryck, dialekter och röstlägen.

Carola, Eva Dahlgren och Silvia är bara tre av många i hennes stora persongalleri. Vem, eller vilka, som eventuellt får följa med till Gamla Teatern vill hon dock inte avslöja. Inte heller vem hon tycker är roligast att imitera.

– Nej, men jag skulle aldrig göra någon som jag inte tycker är rolig. Jag går enbart på lust!