Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria Löfgren

Maria Löfgren har avlidit 40 år gammal. Maria sörjs närmast av sin sambo Göran Matzén och deras barn Wiktor, 10 år, och Jennifer, 7 år, av sin syster Ulrika Dalesten med familj och av sina föräldrar Björn och Anita Löfgren.

Den 7 november 2013 var Sunne kyrka alldeles fullsatt. En kyrka full av alla oss som tyckte så mycket om Maria och ville visa vårt stöd för henne mot den svåra sjukdom som då tagit om.

"Det var så mycket kärlek", sa Maria själv i tacksamhet för den gripande musikkvällen. Vi som var där glömmer det aldrig.

Frösön-Sunne-Norderö församling var Marias arbetsplats under drygt fjorton år. Med värme och kärlek skötte hon kyrkorna och kyrkogårdarna. I Sunne fick hon uppdraget att skapa askgravplatsen och hon gjorde det med inspiration av barockens slottsträdgårdar. Det blev en mycket vacker gravplats med genomtänkt symbolik som blev klar 2011. Det är mitt i den miljö hon själv har format som Maria valt ut var hon nu ska få sin sista vila.

Maria växte upp och gick i skola i Östersund. Hon tillbringade mycket tid i Döviken, Revsund, hos sin mor och far. Efter att hon och Göran flyttade ihop bodde de många år i Sunne prästgård och hon hade många planer och drömmar för familjens nya hem i Måläng.

Kärleken till djur, barn och natur var så stor. Sällskapet Trädgårdsamatörernas aktiviteter deltog hon i med glädje. I jobbet och privat älskade Maria blommor, hon byggde dammar och hade ständigt nya trädgårdsprojekt på gång. Hon målade i akvarell, pysslade mycket med barnen och byggde ett så vackert dockhus till Jennifer.

En arbetskamrat till Mia sa en gång om henne att "hon har hjärtat utanpå". Så var det.

I sin sjukdom var Maria så stark. Hon tröstade sin omgivning.

"Vi kommer att vara tillsammans, men på ett annat sätt", sa hon till sin syster Ulrika.

Vi är många som har så fina minnen av Mia. Att vi nu ska ses vid hennes begravning i hennes så älskade kyrka är så sorgligt.

Ett av den här planetens allra vackraste och mest smittande leenden må ha försvunnit. Men vi är många som när som helst inom oss kan återskapa och hämta kraft från de där glittrande glada ögonen och det varma leendet. En vackrare gåva än så är svår att tänka sig.

Christer B. Jarlås, för Marias släkt och familj