Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Maria avslutade med pallplats

En fjärdeplats i lördagens sprintfinal och ett snäpp upp ytterligare i söndagens klassiska femma.

– Jättekul, verkligen, strålade Maria Jonasson, Östersund, efter en fin helg i hemmaterrängen.

Två kvitton på att hon tillhör toppen i 17-18 klassen är naturligtvis en sporre inför framtiden. Men samtidigt var Maria lite självkritisk över faktumet att hon tappade 14 sekunder på vinnaren Emma Ribon, Kalix, under det andra varvet. – Jag har bra tryck i de långa diagonalbackarna men när det blir brantare så tappar jag tid. Det är något jag måste jobba med, sa Maria som hade klubb, träning och studiekompisen Ida Dahl två placeringar bakom sig.

– Vi går på samma skidgymnasium så vi tränar nästan varje pass tillsammans, berättade Maria som nu ser fram emot både lite lov och fortsättningen på tävlingssäsongen.

Hedda Bångman, Offerdal, tillhörde storfavoriterna i 19-20. Men hon kom aldrig till start då hon diskadews på grund av att hon glidtestat skidor på tävlingsspåret innan loppet.

Bästa länsåkare bakom segrande Anna Dyvik, Falun Borlänge, blev Ida Jonsson, Duved, med sin 13:e plats.

I det klassiska seniorloppet över en mil stod Maria Rydqvist, Älvdalen, för en kraftfull avslutning och distanserade tvåan Mia Eriksson, Piteå, och trean Sara Lindborg, Falun Borlänge, med 31 respektive 32 sekunder.

Främste hemmaåkare blev Lisa Dahl. Offerdal, med sin 14:e plats.