Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margoth Andersson

/

Annons

Margoth
Andersson
Oviken
Fru Margoth Andersson, född Algothsson, Oviken, har avlidit av en ålder av 74 år.
Hon var född i Handog, Lit och växte upp som storasyster till två bröder. 1942 flyttade Margoth med sina föräldrar till ett jordbruk i Vinälven, Hackås, även benämnt "Klockars".Efter avslutad folkskola arbetade hon på Vattendomstolen i Östersund. Därefter fick hon anställning vid Försäkringskassan som kontorist.
Sin stora kärlek i livet, Bo Andersson från Ol'Anners i Oviken, träffade hon 1957 och paret gifte sig 1961. Margoth och Bo flyttade till Västernorrland 1959. Där arbetade Margoth vidare inom Försäkringskassan fram till dess att de efterlängtade barnen, Helena och Olof, föddes 1963 och 1966.
År 1970 återvände hon med familjen till Jämtland och de byggde en villa i Lit. Hon började arbeta deltid som kontorist på Häradsgården under några år. Därefter blev hon fast anställd på socialkontoret i Lit. Efter en omorganisation inom Östersunds kommun fick hon en ny tjänst på socialkontoret i Brunflo, där hon arbetade fram till sin pensionering.
Paret övertog makens föräldrahem i Oviken där de trivdes gott.
Till sin person var Margoth glad och utåtriktad och hade en mycket stor vänkrets. Hon älskade att spela teater sedan tidiga ungdomsår och var livaktig i Ovikens teaterförening ända till hennes sjukdom tog överhanden. Utmärkande för Margoth var att hon alltid var flitig och engagerad i det hon tog sig för.
Hennes intressen var att dansa, laga goda middagar, handarbeta, läsa, resa och sysslade gärna med olika trädgårdsarbeten. Hon lyssnade ofta på musik som blev ett viktigt inslag i hennes liv, då hon var gift med en musiker.
Margoth trivdes mycket med att ha naturen och fjällen på nära håll. Hon vistades ofta i sportstugan i Arådalen, gärna tillsammans med familjen, som hon ömmade mycket för. På senare tid roades hon mycket av att lösa korsord och se på tv, samt att vara tillsammans med familjen och umgås med sina vänner.
Margoth lämnar ett mycket stort tomrum efter sig, med en stor släkt och många goda vänner. Hon sörjs närmast av maken Bo, dottern Helena och sonen Olof med familjer samt sina två bröder, Bo och Karl-Erik med familjer.

Mer läsning

Annons