Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Margith Larsson

Vår kära svägerska, Margith Larsson, har avlidit i en ålder av 64 år.

Margith Larsson föddes 1949 i Offne, Mattmar. Hon växte upp i ett litet småbrukartorp tillsammans med föräldrarna Eva och Vilhelm "Ville" Andersson. Familjen utökades med ytterligare en dotter Elsa som kom att bli endast 3 år gammal. Margith hade en lugn och trygg uppväxt på den gamla fädernegården.

Vi kan minnas när vår bror Thord med stolthet visade upp sin nya flickvän Margith. En söt liten tjej med guldlockigt hår. Det var på biografen i Trångsviken och året var 1965.

Paret flyttade till Månsåsen och efter några år till Gäddede. Där hade Margith sitt arbete vid Ica. Senare flyttade makarna till Brunflo och sonen Mikael föddes 1986.

Margith arbetade under många år som kommunal dagmamma både i Brunflo och Gärdsta. Många fina vitsord hördes från barn och föräldrar. De senaste åren och fram till sin bortgång har hon haft sin anställning vid Åre kommun. Margith var en mycket omtyckt, plikttrogen vän och arbetskamrat.

Margith hade gröna fingrar och hennes stora intresse var att odla, förädla blommor och växter. Bärplockning var ett måste och att alltid ha en välfylld frys. Hon hade ett varmt välkomnande hem med många fina blommor och alltid hembakat bröd. Hon bakade julkakorna in i det sista.

Det kom aldrig ett ont ord från Margith och hon beklagade sig aldrig över sin svåra sjukdom. Vi minns hennes ord på julaftonen, dagen innan sin bortgång: "Det hade kunnat vara värre."

Margiths omtanke om andra gjorde att hon inte ville oroa och belasta någon annan för sin situation. Vi kommer att sakna henne för den fina och omtänksamma person hon var.

En fantastisk svägerska har lämnat oss, familj och många vänner. I dag skänker vi, Thord, Mikael och mor Eva en tanke och varma kramar.

Vi kan minnas orden från vår morfar Otto: "Margith är som den vackraste ängel." Nu får änglarna Margith och hennes svärmor Bojan samtida ro. Vinkar med sina vita vingar på väg till den lugnare staden Nangijala.

Sonia, Ulla, Maith och Kenth