Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margit Rosenberg Espvall

Margit Rosenberg Espvall, Öhn, Strömsund, har stilla insomnat i en ålder av 85 år.

Annons

Hon var född i Stockholm där hennes mamma som kom från Öhn arbetade som kallskänka. Margit växte upp under några år hos en familj i Ledingå, Sollefteå. Hon flyttade därefter vid nio års ålder med sin mamma till Öhn. Hon fick sin fortsatta uppväxt på bondgården tillsammans med sin pappa och fastrar efter att hennes mamma avlidit.

Margit gifte sig 1954 med Eric Espvall, bördig från Äspnäs, Strömsund och de fick tre söner tillsammans. Familjen bosatte sig på makens hemgård i Äspnäs och 1974 flyttade de till Margits hemgård på Öhn. Hon har sedan dess varit Öhn och hemgården trogen.

Margit har i stort sett uteslutande arbetat som hemmafru med undantag av en kort period inom hemtjänsten. Skötsel av hus, hem och familj har stått henne varmt om hjärtat.

Stora intressen var handarbete och sysslor på hemgården. Margit var en positiv, generös och gästvänlig person som var nöjd och kunde acceptera det mesta som erbjöds i livet.

År 2003 var ett sorgeår för Margit och familjen då maken Eric avled och äldste sonen Jens-Eric tragiskt omkom i en flygolycka. Hon fick dock turen att under större delen av sitt liv vara frisk med undantag av de sista månaderna.

Margit som alltid var familjens fasta punkt lämnar ett stort tomrum efter sig. Hon sörjs och saknas av sönerna Måns-Eric med familj och Sigvard, barnbarn samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons