Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margareta ”Maggie” Cegrell

/

Margareta ”Maggie” Cegrell har efter en kort tids sjukdom avlidit i en ålder av 67 år . Närmast anhöriga är maken Gunnar, barnen Per och Claes med familjer samt syskon.

Annons

Margareta föddes i familjen Widéhn och hon var tredje barnet i en syskonskara av sex barn. Hennes första barndom tillbringades i Sollefteå, men i mitten av 50-talet gick flytten till Kalmar som också blev Margaretas studiestad.

Margaretas yrkesverksamma liv tillägnades sjukvården. Hon började som mentalsköterska i Lund men hennes stora engagemang och vilja att utveckla verksamheten gjorde att Margareta vidareutbildade sig, vilket medförde flera olika chefsbefattningar i Helsingborg, Stockholm och i Östersund. På Östersunds sjukhus var hon bland annat avdelningsföreståndare för ortopeden, medicin och hjärtenheten.

Kärleken gjorde att flyttlasset gick från sundets pärla Helsingborg till Stockholm, men för 20 år sedan lämnade Margareta storstaden tillsammans med sin make och livskamrat Gunnar för att bosätta sig i Vallsved, Ångsta. Här växte intresset för naturen ytterligare och många trevliga stunder spenderades med familj och vänner på isen i Musviken, Locknesjön. Att sköta den stora fina sjötomten var också en av de stora fritidsysselsättningarna och det gick undan, få människor hängde med i hennes arbetstempo. Margareta var också M:et i tjejklubben Glimb där matlagningskonsten och resor stod på agendan.

Margareta var en av Sveriges många vardagshjältar. Som ensamstående och heltidsarbetande mor lyckades hon ändå ge oss, sina barn full uppmärksamhet, stöd och den kärlek som är så viktigt i uppväxtåren och som förberedelse för resten av livet.

Trots stora avstånd till barn och syskon var Margareta aldrig långt borta. Hon satte sig i bilen och körde söderut för att hjälpa till med sjuka barnbarn, fixa med hus och trädgårdar eller enbart för att träffas och umgås.

De senaste åren väcktes ett nytt intresse, skidskytte. Margareta ansvarade för antidopingkontrollen på internationella skidskyttetävlingar såsom World Cup och VM i Östersund och kvaliteten i hennes arbete fick internationellt gehör.

Margareta hade en stor bekantskapskrets. Vi är tacksamma för en fin omsorg och visad kärlek från forna arbetskamrater och personal på medicin och Hia, Östersunds sjukhus, under hennes sista veckor.

Vi saknar henne så.

Maken Gunnar, familjen

Mer läsning

Annons