Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsstart knäckte Sverige

Annons


Ingenting fungerade i anfallsspelet och bakåt läckte det på ett sätt vi inte sett tidigare under handbolls-EM.

En bedrövlig start ledde till förlust för Sverige med 22–33 mot Tyskland i den fjärde matchen.

Det hade gått över 14 minuter av matchen när Therese Islas Helgesson kunde spräcka den svenska nollan. Då stod det redan 9–0 till Tyskland som i praktiken hade slagit knock på Sverige.

Några lyckade byten fick tillfälligt fart på svenskornas spel. Therese Islas Helgesson och Isabelle Gulldén kom in och virvlade igång Sveriges ängsliga anfall. I målet hoppade Gabriella Kain in och kunde göra några viktiga räddningar. Det hade inte den tidigare så lyckosamma målvaktskollegan Madeleine Grundström klarat en enda gång på sju tyska skott.

Det hopplösa underläget krympte successivt och i pausen hade avståndet fram till tyskorna minskat till bara fyra bollar.

Men Tyskland, anfört av storskytten Grit Jurack, ryckte åter i början av den andra halvleken och efter tio minuters spel var målgapet mellan lagen åtta bollar igen.

På slutet spelade lagen bara av matchen, tyskorna var helt enkelt för överlägsna.

Tyskland tog VM-brons 2007 men har sedan dess spelat en rad jämna matcher mot Sverige. Senast lagen möttes var i World cup i oktober, då vann Tyskland med ett mål. Gången dessförinnan vann Sverige med lika knapp marginal en dramatisk match i Peking-OS.

Nu var det inget snack om saken. Tyskorna visade att de lärt sig sin läxa, läste och låste Sveriges anfallsspel fullständigt.

Förlusten mot Tyskland innebär att Sveriges chanser att nå sitt mål och gå till semifinal nu är minimala.

Mer läsning

Annons