Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardöm för bestulna östersundare i Spanien

Arton av 50 basketresenärer från Östersund, blev i måndags bestulna på sina värdesaker efter lägenhetsinbrott. Fräcka spanska tjuvar slog till mitt under en eftermiddagsträning när lägenheterna stod tomma.

Den oförställda glädje som i söndags präglade baskettruppen från Jämtland, förbyttes därmed i förstämning. Här försvann pengar, mobiler, datorer och över huvud taget alla värdesaker som lämnats kvar i lägenheterna.

Sällskapet hann knappt komma fram till Spanien, Barcelona och den länge emotsedda basketveckan, förrän oturen var framme. Av nio hyrda lägenheter med sex personer i varje, utsattes tre lägenheter på bottenvåningen för inbrott.

Fräckheten var påfallande från tjuvarna. Trots att ett antal östersundare vistades i sina rum på ett annat våningsplan, begicks inbrottet på dagtid i ljus och med stor risk för upptäckt.

Inledningen av försäsongsvecka i Spanien fick sig därför en ordentlig törn för många ledare och spelare från Jämtland Basket, Östersund Basket samt från Basketgym, vilka tillbringar en tid med träningar och matcher under pågående världsmästerskap i Barcelona.

– Det var jobbigt i måndags kväll när vi upptäckte förödelsen inne i lägenheterna, berättar sportchef Mats Lundqvist i Östersund Basket.

Det blev polisanmälan och kontakter med försäkringsbolag, plus att de som utsatts för brottet, hade en tuff kväll.

– Men vi är många östersundare här nere och nu hjälps vi alla åt för att lindra skadan för de drabbade, säger Mats Lundqvist.

Resan påbörjades alltså i söndags och nu varvas eget tränande och matchande under veckan i kombination med besök på ett antal VM-matcher i den katalanska huvudstaden.