Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcel kan bli webbjoker

/
  • Just nu jobbar Marcel Rådström som utställningspedagog på Forum för levande historia i Stockholm. Trots flytten till huvudstaden är han noga med att behålla en fot i den jämtländska myllan. I somras gav han tillsammans med bland andra Anna Brandt en schlagerkonsert i Brunflo.   Foto: Privat
  • ”Jag tror att de föll för låten för att den fastnar väldigt lätt”, säger Marcel om sitt bidrag.

Musikern och sångaren Marcel Rådström, från Östersund, skickade in ett bidrag till Melodifestivalen. Nu har han genom det nya tävlingsmomentet ”webbjokern”, chansen att vinna en plats i schlagerspektaklet nästa år. – Det är en låt som direkt sätter sig på hjärnan, säger han.

Annons

Marcel Rådström, som numera bor i Stockholm, är för länsborna kanske mest känd som körledare och aktör på Jamtli. Han spelar även de flesta instrument, men håller sig helst till piano och blåsinstrument. Vad kanske inte alla vet är att han, som han själv säger, också är en ”Melodifestivals-nörd”.

– Jag ser alla program och har alltid gillat schlagergenren. Självklart hoppas jag få vara med själv någon gång, men än så länge känns det ganska främmande och långt borta, säger han.

För Marcel har det blivit en årlig tradition att skicka in ett bidrag till tävlingen, mest för att ha ett mål att jobba för och inte bara skriva låtar för skrivbordslådan. Tyvärr har det även blivit en vana att bli refuserad. Fram till nu vill säga.

Bidraget är än så länge hemligt men beskrivs som en fartfylld låt. Den är producerad för sex år sedan i brorsan Rogers studio i Östersund och musikvideon är inspelad hemma i Marcels eget vardagsrum för ett par år sedan.

– Videon är gjord på två sekunder och är egentligen ganska fånig. Men jag tror att de föll för låten för att den fastnar väldigt lätt.

Det kan alltså visa sig bli en lyckoträff att gå nätvägen till Melodifestivalen. I morgon börjar röstningen på Svt:s hemsida där 175 webbjokrar ska bli en.

Om Marcel vinner blir det också han som framför låten på scenen nästa år. Efter flytten till Stockholm saknar han den plattform han hade som sångare i Östersund.

– Det skulle vara enormt kul att möta en så stor publik, säger han.

Sammanlagt har 2 860 bidrag, 246 webbjokrar och 2 614 ordinarie, kommit in till Melodifestivalen 2010.

Mer läsning

Annons