Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mapei

Betyg: 2
"Hey hey"
(Sony music)
Bästa låt: "Second to none"

Svensk-amerikanska Mapei var en superhyllad rappare i mitten av 2000-talet för att sedan försvinna i tomma intet. Nu är hon tillbaka med ett efterlängtat debutalbum - men som popartist.

Och visst, "Don't wait" har blivit en stor hit och "Hey hey" kan säkert generera ytterligare radiosinglar. Problemet med albumet är dock att det inte väcker några som helst känslor.

Mapei har samarbetat med välrenommerade låtskrivarna och producenterna Magnus Lidehäll, Salem Al Fakir och Vincent Pontare. De är duktiga på att skapa snygga produktioner men deras låtar är sällan minnesvärda. När de jobbar med Veronica Maggio eller Seinabo Sey kan det funka ändå men till skillnad från de artisterna lyckas inte Mapei göra några avtryck med sin röst och "Hey hey" blir därför en högst medioker historia.

Och när Mapei låter som en pigg Lauryn Hill i "Second to none" går det inte att låta bli att önska att hon skulle prioritera rappandet.

Linus Brännström/TT

linus.brannstrom@tt.se