Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måns och Alcazar tävlar i schlagern

Annons


Måns Zelmerlöw, Alcazar, Mikael Rickfors, Lasse Stefanz, Lili & Susie, BWO samt Ola Svensson. Där har ni några av namnen som är högaktuella för nästa års Melodifestival efter att SVT på tisdagen presenterat de 28 första bidragen.

På tisdagseftermiddagen avslöjade SVT de 28 första schlagerbidragen till nästa års Melodifestival, de fyra jokrarna meddelas senare. Och det var en lista som i mångt och mycket innehöll "the usual suspects" när det kom till låtskrivare: Henrik Wikström hade med fem låtar, Bobby Ljunggren fyra, Thomas G:son tre.

Att få artisterna till låtarna bekräftade visade sig vara svårare än vanligt, SVT hade försett låtskrivarna med rejäla munkavlar.

-Vi pratar inte om det över huvud taget. Vi har blivit tillsagda att hålla käften, säger Alexander Bard, som står som musik- och textförfattare till bidragen "You're not alone" och "It's my life".

TT Spektra: Är det uteslutet att BWO ställer upp med en av låtarna?

-Vi tyckte det var väldigt roligt att ställa upp i år och är inte främmande för att vara med om vi har en låt som är vrålstark. Men jag har inte pratat med Martin och Martina ännu.

Schlagerveteranen Bert Karlsson berättar dock gärna vilka artister han är säker på kommer att ställa upp i nästa års tävling: Lili & Susie, Molly Sandén, Amy Diamond, Jennifer Brown, Emilia, Alcazar, Mikael Rickfors, Måns Zelmerlöw, Caroline af Ugglas, Ola Svensson, Shirley Clamp, Lasse Stefanz, Maja Gullstrand, Johan Becker, Sarah Dawn Finer och Lasse Lindh.

-Det här är det starkaste startfältet någonsin, jag är väldigt nöjd, säger Bert Karlsson, och tillade att han hade en stark favorit men inte ville säga vilken.

-Men det kommer att bli en överraskning, skrockar han.

2009 års Melodifestival drar igång i Göteborg lördag den 7 februari.

Mer läsning

Annons