Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manos General bäst på Bergsåker

Efter en stark attack 700 meter från mål tog Manos General en överlägsen triumf i Flexloppet. Det var bara en av tre jämtsegrar på Bergsåker i går.

Annons
Med sin tränare Per Linderoth i sulkyn fick Manos General attackera på från fjärde par ytter 700 kvar. Mitt på upploppet var saken klar. Manos General länsade sedan av bara farten undan till en lika imponerande som överlägsen seger på tiden 16.1. Oddset blev 7.11 och ägaren Ahti Metsälä från Hammarstrand 40 000 kronor rikare.
Manos General var den här gången på sitt bästa humör, men det är han långt ifrån alltid:
– Jag vet inte varför han är så ojämn. Nu ställer jag troligen av honom för vintern för när han har gjort ett sådant här bra lopp brukar det dröja en månad innan han är lika bra igen.
Jämtländsk ägarseger blev det också i STC:s Unghästserie för 3-åriga ston, fjärde V5-loppet. Nikoline Emm med Bollnästränaren Peter Eriksson ledde från start till mål sedan storfavoriten Cox's Winnie galopperat bort sig från start. Oddset blev hela 15.66 och segern var värd 30 000 kronor för Stall Tillvaron i Trångsviken.
Tredje jämtsegern kom i kvällens sista lopp, ett punkt 21-lopp för hästar som inte har tillräckligt bra resultat för att komma med i ordinarie lopp. Drop in L.B. med Daniel Wikberg i sulkyn travade sista 1 300 utvändigt om ledande Upgrade D.E.
Trots det var han den starkaste av de två i en stenhård upploppsduell. Detta till oddset 7.57.
Övrigt av jämtintresse:
I första V5-loppet hörde jämthästen Peggy Sue till de mest betrodda men blev bara fyra.
Över förväntan gick det däremot för Bodbäckstroll som i andra V5-loppetblev trea med ägaren Carl-Ivar Larsson i sulkyn.
I sista V5-loppet dök Pegg Prinsen med Daniel Wikberg i sulkyn något överraskande upp ur den täta dimman som tvåa på upploppet och han blev också tvåa bakom Höibydrona.

Mer läsning

Annons