Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannens styvdotter attackerades av polishundar

Det blev tumult när den iranske medborgaren skulle avvisas från Östersund. Mannens styvdotter Parvaneh Hosseini attackerades av tre polishundar.
– Om inte hundarna hade haft munkorgar hade det gått riktigt illa för mig, säger hon.

Känslorna var upprörda på flygplatsen när mannen skulle avvisas. Strax före klockan sju på torsdagsmorgonen lyckades några personer, däribland två av mannens styvdöttrar, ta sig under stängslet och in på flygplatsområdet.

Fyra hundförare, poliser inne på området och flygplatsens säkerhetspersonal ingrep för att försöka stoppa tumultet.

Polisen rapporterar på sin hemsida att en person, en yngling, är gripen för att ha tagit sig innanför stängslet och att åklagare kommer att ta ställning till om ynglingen skall friges eller anhållas.

"Att tränga sig in på ett flygplatsområde är ett allvarligt brott med skyddsklass och säkerhet i beaktan", skriver polisen.

Parvaneh Hosseini höll sig utanför stängslet, men hamnade ändå mitt i kaoset.

– Jag blev orolig och sprang fram. Sedan vet jag inte vad som hände, plötsligt hade jag tre hundar på mig. Ena hunden kom rakt på mig. Jag bara stod där, jag försökte inte ta mig över heller. Det känns som om jag har brutit revben och jag mår illa, säger Parvaneh Hosseini.

Den iranske mannen lever tillsammans med Parvaneh Hosseinis mamma. Tillsammans har de två små barn.

– Vi vill inte att våra halvsyskon, en liten kille på tre år och en bebis på två månader, ska bli av med sin pappa. De har rätt att få vara med sina föräldrar. Jag tänker inte låta det ske. Om det krävs kommer jag sitta här hela natten.

Hon är mycket orolig över vad som kommer hända hennes styvpappa om han skickas tillbaka till Iran.

– När han återvänder kommer han få sin dom i Iran och det kommer sluta med att de hänger honom eftersom han har kämpat mot regimen.

Mannen kom inte med det första planet som det var tänkt att han skulle åka med. Efter att han själv gjort motstånd och passagerare protesterat togs han bort från planet.