Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannens fartfyllda vinter

Klotter, knark och stölder. Hösten, vintern och våren var särskild fartfyllda för en 25-åring i länet.

Annons

En man i 25-årsåldern dömdes nyligen i Östersunds tingsrätt efter tio fartfyllda månader fyllda av knark, skadegörelse och stölder.

Det började i augusti förra året. Mannen var ute på fest och hade tagit cannabis. Utanför restaurangen Plaza blev han tvungen att brottas ned av poliser efter aggressivt uppträdande.

Vidare till september. Mannen drack öl en måndag och samma dag eller i dagarna dessförinnan använde han amfetamin. Han tog sig en tur till Clas Ohlsson på Mittpunkten där ett butiksbiträde lade märke till hans högljudda beteende. Detta fick butiksbiträdet att se när 25-åringen stoppade på sig en mp3-spelare och gå förbi kassorna. Vakten stoppade honom vid slutet av rulltrappan.

I december sågs 25-åringen tillsammans med en annan man på Litsvägen. En äldre man som bor i området höll koll på dem eftersom de haft problem med klotter. 25-åringen gick, som den äldre mannen förutspått, fram till en husvägg och skrev en "tag". Trots vintermörkret kunde den gamle mannen identifiera 25-åringen som någon han kände igen. 25-åringen befann sig under en gatlykta och i, som den gamle som tidigare officer skulle säga, godtagbart skjutljus.

I mars i år kroppsvisiterades 25-åringen inne i en butik på Prästgatan i Östersund. Han bar på en morakniv.

I maj hände det som väcker mest uppmärksamhet.

En bekant till 25-åringen gick förbi ett garage i centrala Östersund där veteranbilar förvaras. Han var hög på amfetamin och något piller och såg att garageporten var öppen. Nyckeln satt i tändningslåset på en Pontiac Trans Am och mannen slog till. Han stal bilen, körde den till Torvalla centrum och glömde den där. Några dagar senare kom han på att han hade en bil ståendes. Av en händelse åkte 25-åringen med i bilen en sväng innan den lade av och polis kom till platsen. De hade nämligen fått tips från en man som brukar hålla koll på parkeringen i Torvalla centrum och hade sett en annons på Blocket.se där bilens ägare vädjade efter hjälp.

Här tar den fartfyllda tiden slut för 25-åringen som nu får betala 9 000 kronor i skadestånd.