Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Männen tjänar mest i landstinget

Det är männen som har det största lönekuvertet bland de högst avlönade i landstinget. Bland de 20 landstingsanställda med de högsta lönerna återfinns fem kvinnor.

Länstidningen har låtit göra en sammanställning över dem som tjänar mest bland de landstingsanställda. Det visar sig att bara fem av 20 är kvinnor.

Den högst avlönade förra året var Alf Lerner, verksamhetschef och läkare vid hälsocentralen i Åre, med en inkomst på nästan 1,4 miljoner kronor.

Den första kvinnan på listan, Anne Hallqvist, är enhetschef på röntgenavdelningen i Östersund. Hon kom på tredje plats med strax över 1,2 miljoner kronor i årslön.

Sammantaget passerade 16 landstingsanställda – samtliga läkare – en miljon kronor i årsinkomst inom landstinget 2009.

Men lönenivån bland landstingets mest välbetalda i Jämtlands län hamnar långt efter om man jämför med kollegorna i Västerbottens landsting. Västerbottenskuriren har gjort en liknande undersökning och den visar att Alf Lerner skulle ha halkat in först på tolfte plats på listan – om man jämför de två landstingens lönestatistik. Högst avlönad i Västerbotten förra året var en överläkare i Skellefteå med en årsinkomst på lite drygt 1,7 miljoner kronor.