Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mannen slog sin sovande sambo

Helt oprovocerat hoppade den 41-årige mannen på sin sambo när hon låg och sov. Han slog henne i huvudet. Mannen döms till tre månaders fängelse.

Annons

Kvinnan och mannen är samboende sedan flera år tillbaka. De tillbringade en kväll på varsitt håll. Kvinnan var hemma först och lade sig för att sova. På natten vaknade hon av att mannen slog henne i ansiktet. Kvinnan flydde från hemmet.

Mannen har i rätten berättat att han druckit några glas glögg hos en kompis och han var salongsberusad. Han minns att han låste upp dörren i hemmet, men sedan sviker minnet. Nästa morgon vaknade han och sambon var inte där.

Tingsrätten har inte funnit något som ifrågasätter kvinnans trovärdighet, det styrks också av ett vittne som kvinnan gått till efter misshandeln. Rätten konstaterar också att mannen inte minns händelsen men att han sagt att han inte har någon anledning att misstro kvinnas uppgifter.

Rätten ser allvarligt på misshandeln: Dels för att kvinnan blev slagen helt oprovocerat när hon låg och sov, ”En person ska kunna känna sig säker när man sover i sitt eget hem”, står det i domen. Och dels för att våldet riktades mot kvinnas huvud: ”Sammantaget är det enligt tingsrätten förmenade fråga en väldigt ful och allvarlig misshandelsgärning”.

Mannen är tidigare dömt för misshandel av samma kvinna, för åtta år sedan.

Mer läsning

Annons