Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mannen mördades inte

Det misstänkta mordet var en olyckshändelse.
Nu är det klarlagt hur den 33-årige mannen på Frösön dog.

Mannen påträffades död i trapphuset till ett hyreshus på Frösön vid klockan åtta på nyårsdagens morgon. När polisen först uttalade sig berättades att mannen hade skador på kroppen som tydde på att mannen inte hade dött av naturliga orsaker. Teorier om att det rörde sig om ett misstänkt mord började snabbt diskuteras.

Mannen hade skador i huvudet, men dödsorsaken ville polisen inte uttala sig om eller snarare kunde inte uttala sig om innan den rättsmedicinska undersökningen hade gjorts.

Under torsdagen kunde polisen, efter den rättsmedicinska undersökningen, teknisk undersökning och flera förhör konstatera tillslut vad mannen hade dött av.

– Vi har haft en massa pusselbitar och när vi hade lagt i hop dem kunde vi konstatera att mannen dött av en olyckshändelse, säger Per Thelin, förundersökningsledare vid polisen i Östersund.

På vilket sätt är det en olyckshändelse?

– Han har ramlat i trappan, säger han.