Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mankells kamp mot cancern en världsnyhet

På torsdagen kom chockbeskedet att H'ärjedalens store son Henning Mankell drabbats av cancer.
Nu sprids nyheten över hela världen och amerikanska nyhetssajten Huffington Post – som kallar Mankell för en av världens främsta deckarförfattare – ett snabbt återfrisknande.

Henning Mankells besked i onsdagens GP att han drabbats av cancer har spritt sig världen över.

Det är amerikanska nyhetssajten Huffington Post (en av världens största) som nu uppmärksammar att den världsberömde författaren, med rötter i Härjedalen, har fått cancer.

Huffington post skriver: "Henning Mankell, one of the world's top-selling crime writers in recent years, says he has cancer."

Lite längre ner i artikeln listar man även några av Henning Mankells meriter:

"Mankell is best known for his mystery novels featuring the gloomy inspector Kurt Wallander. His books have been translated into dozens of languages and have sold more than 40 million copies."

Henning Mankell, som även har medverkat med krönikor under flera år på Tidningen Härjedalen, upptäckte en tumör i nacken och även en i lungan i samband med ett besök hos en ortoped för att undersöka ett diskbråck.