Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill värma upp hösten med en resa

Solen har slutat värma. Allt tidigare slutar den lysa också. Men på Östersunds rese­byråer höstdeppas det inte för nu vill länets invånare åka på solresor som aldrig förr.

Annons

– Det har ökat supermycket jämfört med ifjol, berättar Prinya Kayankarn på Big Travel.

Han uppskattar att företagets försäljning av höstresor ökat med mellan 30 och 40 procent.

Johan Lundkvist på Resia berättar att höstresorna började gå åt redan i maj men det finns resenärer över även till konkurrenterna Ticket.

– Det verkar som att det första man gör när man kommit hem från en resa är att börja planera nästa, säger Fredrik Bergström på Ticket.

Det är framförallt två resmål som tycks falla länsborna i smaken.

– Till Kanarieöarna har vi märkt ett otroligt uppsving, berättar Johan Lundkvist på Resia.

– Turkiet är en riktig succé, det har ökat länge, säger Prinya Kayankarn på Big Travel.

Förklaringen stavas Åre Östersunds flygplats. Till turkiska Antalya och Las Palmas på Gran Canaria kan man åka direktflyg från Frösön i höst.

– Vi är medvetet eller omedvetet styrda av lokalavgångarna, säger Fredrik Bergström, Ticket.

Prinya Kayankarn håller med.

– Det finns alternativ till Arlanda, exempelvis Borlänge flygplats och Vaernes i Trondheim, men visst vill man åka från Östersund, säger han.

Så länge man får åka från Östersund tycks resenärerna dessutom vara villiga att betala för sig. Lyxreseföretaget Nazar har i år börjat flyga direkt till Antalya och många vill åka med på höstens avgångar.

– Östersund går bra. Man vill ha lyx, mer i Östersund och Norrland jämfört med andra regioner, säger företagets direktör Kemal Yamanlar.