Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill rida i Ås

Allt fler lockas till Ås ridskola. Det är full aktivitet i stallen.

– Det är riktigt stort tryck på att börja rida, säger ledaren Elin Rödén.

Kommande helg har Ås ridskola "Blåbärshoppning", både för ridskoleelever och för privatekipage. Det är en form av träningstävling där deltagarna ska få känna på hur det är på en riktig tävling.

– Vi använder termen blåbär för att avdramatisera det lite, säger Elin Rödén.

Som en förberedelse för blåbärshoppningen hade ridskolan i Ås bjudit in till hoppträningar, som var anpassade efter ryttares kunskaper och hästarnas storlek.

– Eftersom du ska kunna rida en liten hoppbana ska du ha ridit ett tag. På träningen i dag krävs inte så mycket förkunskap så länge du känner dig trygg i sadeln, säger Elin Rödén.

För tillfället är det många som är intresserade av att börja rida i Ås – så har det inte alltid varit.

– Vi har gymnasieelever som rider på ridskolans hästar under dagtid. Det har hållit på i tre år och sedan dess har det blivit mer tryck. Vi har många som står i kö som är nybörjare. Det var ett tag som det kändes som att det inte var något tryck alls, men nu är det väldigt många som är intresserade, säger Elin Rödén.

Anna Östberg, 14 år, från Rödön, har ridit sedan hon var fem år gammal. Hennes favorithäst är C-ponnystoet Mon Amie. Anna Östberg var riktigt nöjd med lördagens träning.

– Hon hoppade väldigt fint. Hon är lite klurig, det är inte alltid hon gör som man säger. Hon är lite svår att rida på eftersom hon inte alltid hoppar.

Kärleken till hästen är något som de flesta ridskoleelever har gemensamt och Anna Östberg har en väldigt bra relation till Mon Amie.

– Man känner att man blir vän med henne, man är inte bara en vanlig ridskoleelv.