Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många vill flytta till nya lägenheter på Stadsdel norr

Intresset var stort när de nya hyreslägenheterna på Stadsdel norr visades för allmänheten under lördagen.

– Det här fylls nog snabbt, säger Eva Magnusson från Lit, som tittade på lägenheter med maken Claes och dottern Emelie.

Annons

Snart är det dags för inflyttning i det första av de fyra nya hyreshusen på Stadsdel norr och efterfrågan är stor. Över 200 intresseanmälningar har kommit in på de 104 lägenheterna. Familjen Magnusson hoppas kunna hitta en lägenhet med bra planlösning och gärna fin utsikt också.

– Det är ett bra läge, nära till centrum. Vi bor i hus i Lit och vill in till Östersund igen. Hyrorna är lite höga, men det får man räkna med när det är nybyggt, säger Claes Magnusson.

Arne Pettersson från Karlslund tycker inte att hyrorna i de nybyggda husen skrämmer.

– Folk har sagt att hyrorna är för dyra i 50 år, ändå blir det fullt i husen. Ska det vara nytt får man betala för det också. Det här ser okej ut. Det är främst läget som lockar, jag vill inte bo ute på landet, jag vill bo centralt.

Peab står bakom bygget av de nya lägenheterna på Stadsdel norr. Riksbyggen försökte sig tidigare på att bygga lägenheter på området, men avbröt projektet. Peab tvekade aldrig att satsa och i april 2010 startade bygget.

– Det är brist på bostäder i Östersund och hyresrätter är en boendeform som gynnar alla, säger Tomas Eriksson, projektutvecklingschef på Peab.

Tomas Eriksson tror också att det är det centrala läget som gör att intresset är stort för de nya lägenheterna.

– Allt finns inom området och det är inte långt till centrum. Sedan är det nybyggda lägenheter och det är också lockande.