Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många utan telefon

De flesta stormdrabbade kunderna i Strömsunds kommun har fått elen tillbaka. Men telefonin var fortfarande ett relativt stort problem under torsdagen.

Under lördagskvällen drog hon in över länet och orsakade på sina håll stor förödelse. Stormen Hildes framfart ledde bland annat till att tusentals invånare blev utan ström och telefoni. Värst drabbades de boende i de västra delarna av Strömsunds kommun.

Men under torsdagseftermiddagen hade läget för de allra flesta stabiliserats. Åtminstone när det gällde strömförsörjningen.

– Elen är i stort sett tillbaka till alla åretruntboende. Sedan är det några fritidshus och vägbelysning där elen saknas fortfarande, säger Strömsunds kommuns säkerhetssamordnare Irene Tängmark.

När det gällde telefonin var läget inte lika positivt i Strömsunds kommun under gårdagen.

– När jag tittade på Telias hemsida senast var det 485 fasta abonnenter som inte hade telefoni, säger Irene Tängmark.

Enligt den information som hon hade tagit del av var det områdena nordväst om Norråker och Inviken som fortfarande hade störst problem med telefonin. Telia räknade dock med att många av problemen med den fasta telefonin skulle vara åtgärdade under torsdagseftermiddagen och kvällen.

Irene Tängmark ansåg att kommunen under torsdagen hade koll på läget och att inga människor med hjälpbehov efter stormen hade glömts bort.

– Vi har varit och besökt de flesta och vi har koll så till vida att någon inte ska vara instängd. Det finns fortfarande några, säg 10-15 stycken som är utan trygghetslarm men där gör vi frekventa besök.

Säkerhetssamordnare Irene Tängmark säger att kommunens personal under veckan även har åkt runt till andra än hemtjänstbehövande och knackat på för att kolla att allt står rätt till.