Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många spelare kvar över 2014

Eder Lopez distansraket säkrade med största sannolikhet att ÖFK spelar i superettan även nästa år.

Flertalet nyckelspelare har dessutom kontrakt som sträcker sig över 2014.

Segern som sådan var inte årets snyggaste.

Målet som säkrade 2–1-segern – det var däremot ett äkta klassmål.

Örgrytes försvar gav Eder Lopez en touch på sig att peta fram bollen och ladda för skott. Det blev en fullträff, rakt upp i det bortre krysset.

– Jag har gjort sådana mål förut. Jag har gjort det på träningar också, säger Eder Lopez.

Det var inte utan att mittfältskollegan Ammar Ahmed blev lite smått avundsjuk.

– Ett klassmål, och han är en klasspelare. Jag däremot har missat för mycket, säger Ammar Ahmed, som var självkritisk över sin insats men glad för tabelläget.

– Då är vi ju kvar, hoppas jag! Men det är tre matcher kvar, och vi ska göra bra prestationer också.

Allt pekar på att kontraktet är klart, och Ammar Ahmed är en av flera nyckelspelare som har kontrakt över nästa säsong. Spelfördelarens avtal går ut i november 2014.

Rasmus Lindkvist, Jamie Hopcutt och Thomas Boakye tillhör också gänget som har ytterligare år kvar på sina avtal. Matchhjälten Eder Lopez skrev ett årslångt kontrakt som sträcker sig till kommande sommar. Taylor Morgan har en option för 2014.

Det finns också ett gäng med utgående kontrakt, främst på försvarssidan. Sam Mensah, Craig Barr och Marcus Törnstrand har alla avtal som tar slut efter säsongen. Samma sak med Petter Augustsson, Alexis Mendiola och Seon-Min Moon.

– Det blir några veckor där vi får sätta oss ned och ta rejäla snack med spelarna. Troligen blir det efter säsongen, säger Graham Potter, som också har utgående kontrakt men har uttryckt en vilja att stanna, bland annat i Superettan-Magasinet.

– Just nu är jag fokuserad på att ta ytterligare poäng. Vi är inte nöjda med 36. Sedan får vi sätta oss ned efter sista matchen och titta på situationen.