Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många sökte till Miun

Mer än 30 000 personer har sökt utbildningar vid Mittuniversitetet till hösten.

När ansökningstiden gick ut den 16 april hade drygt 31 000 valt att söka någon av de kurser och program som ordnas vid Mittuniversitetet i höst. Det innebär att antalet ansökningar var det näst högsta någonsin.

"Det är glädjande att vi på nytt får ett kvitto på att vi har ett attraktivt utbud av utbildningar", säger rektor Anders Söderholm i ett pressmeddelande.

Att antalet sökande ändå inte nådde upp till de drygt 35 000 som sökte förra året förklarar Mittuniversitetet med sänkta anslag och ett något mindre utbud av kurser.

När det gäller universitetets program har däremot antalet sökande ökat jämfört med rekordåret 2013. Allra flest har valt psykologprogrammet dit 2 146 ansökningar har kommit in. Näst mest populärt är kriminologprogrammet med drygt 1 500 sökande. På tredje och fjärde plats kommer programmen beteendevetare och sjuksköterska.