Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många reaktioner på klockringning

Många har reagerat på att kyrkklockorna ringde i Sveg när Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder höll torgmöte i söndags.

"Vi har väl demokrati i Sverige så alla partier har rätt att göra sin röst hörda". "Kyrkan ska i alla lägen stå upp för människovärdet". "Kyrkan har inte ett dugg med det att göra tycker jag".

Åsikterna går isär i den debatt som startats på Tidningen Härjedalens facebooksida, efter rapporteringen om klockringningen under SD:s torgmöte i Sveg i söndags. Enligt kyrkorådets ordförande, Jonny Springe (S), ringde kyrkklockorna för den gemensamma manifestation för mångfald som flera partier höll i Sveg under dagen. Men det faktum att klockorna ringde just under den timme som SD:s torgmöte hölls, har fått många att uppfatta det som att klockorna ringde mot partiet.

"Jag tyckte det var rätt, SD är ju en fara för samhället", skriver en av Tidningen Härjedalens följare på facebook. Vid tretiden på måndagen var hon en av cirka 40 personer som postat ett inlägg i debatten. "För första gången hände något bra i Sveg, heja kyrkan", skriver en annan.

Andra är inte lika positiva. "Så extremt barnsligt. Alla partier har rätt att prata om sina åsikter. Om man inte gillar ett parti så behöver man inte rösta på dem", skriver en annan person och får stöd från flera: "Bedrövligt", "Barnsligt", "Fult", är några av kommentarerna.

Någon hotar också med att gå ur kyrkan, efter klockringningen. Under måndagsförmiddagen har också minst tre personer gjort slag i saken och lämnat in utträdesansökningar på pastorsexpeditionen i Sveg, enligt uppgift därifrån.

Här kan du se vad folk skriver om händelsen.