Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många poliser slutar – "Ett misslyckande från polismyndigheten"

Tre av fyra poliser planerar att lägga yrket på hyllan. LT träffade Jimmy Evans, vice ordförande i polisförbundet i Jämtland. Han varnar för en massflykt från kåren om inte arbetsmiljön förbättras och lönen lyfts till en anständig nivå.

Som LT har berättat i ett antal artiklar går snacket i poliskorridorerna om att det kanske är dags att leta något annat jobb. Tre av fyra poliser funderar på att sluta och var fjärde polis letar aktivt efter ett nytt jobb, enligt en medlemsundersökning som Novus har gjort på uppdrag av Polisförbundet.

Jimmy Evans är vice ordförande i polisförbundet i Jämtland. Han har personligen inga planer på att byta jobb, men många kollegor pratar om det.

– På sista tiden har jag sett att jättemånga slutar. Även om många upplever att de går vidare till något som är roligt och positivt, så är det någonstans ett misslyckande från polismyndigheten, säger han.

Och det har eskalerat under det sista året nu när omorganisationen av polismyndigheten börjar synas tydligare.

– Det har varit strömavhopp i mina ögon och när en polis slutar är det inte så lätt att ersätta henne eller honom. En polis som slutar kan inte ersättas av vem som helst, han måste ersättas av en polis. Man kan inte bara sätta in en annons och tro att vem som helst kan söka.

– Därför är det än viktigare än någonsin att ta hand om sin personal. Jag påstår att man under ganska lång tid har eftersatt både arbetsmiljö och lönebiten för poliser. Och det har vi från förbundet naturligtvis flaggat för under många år. Först nu ser vi konsekvenserna av det, säger Jimmy Evans.

Den låga lönen och ersättningsnivåerna samt arbetsmiljön är två av de tyngsta bristområdena som polisfacket strider för och har kämpat för i åratal.

Ekonomin är ett kapitel för sig vilket LT har fått höra från polishåll vid flera tillfällen under den här artikelserien.

Jimmy Evans kommenterar:

– När man går hem efter en dag och kanske har varit med om saker som de flesta i arbetslivet inte behöver vara med om, ska man inte behöva sitta i en situation och känna att ekonomin är på väg att gå under. Det är så många känner i dag. Många har också svårt att få lån, säger Jimmy Evans.

– Det finns poliser som har jobbat i flera år som har 25 000 kronor i månaden, fortsätter han.

Nu ska det förvisso påpekas att lönerörelsen var i i full gång när LT pratade med polisen för drygt en vecka sedan och att det fanns planer på att höja lönen för poliser med minst sex års erfarenheter – vilket också blev klart när lönerörelsen nyligen avslutades.

– Det är tragiskt när poliser som har jobbat mellan 5 och 15 år kan byta till praktiskt taget vilket jobb som helst i samhället och gå upp flera tusen. Då är det något som inte riktigt stämmer med tanke på det arbete som poliserna utför.

Nu ska det förvisso påpekas att lönerörelsen är i full gång och det finns planer på att höja lönen för poliser med minst sex års erfarenheter.

OB-tillägget är kanske inte heller något som polismyndigheten kan skryta med. Polisen har ett OB som gäller från klockan 22.00 och ersättningsnivåer för julafton och andra storhelger på 60 kronor extra i timmen.

– Jag skulle tjäna bättre att jobba på Ica Maxi eller Coop en lördag, säger en polis till LT.

Jimmy Evans påpekar att bättre löne- och ersättningsnivåer skulle vara en morot för poliser att stanna kvar inom kåren, men om inte arbetsmiljön, med scheman som sliter ut poliserna, görs om – är en förbättrad löneutveckling bara halva vägen mot målet.

– Man måste orka med också. Man kan inte köra sin personal på rödmarkeringen hur länge som helst.

Klart är att många, troligen majoriteten av landets poliser, var positiva till att myndigheten skulle göras om.

– Men någonstans på vägen hände något. Många poliser känner en stor osäkerhet i dag och känner sig otrygga. Och med tanke på arbetstidsavtal som har varit tunga, de låga ersättningsnivåer, så läggs det här på toppen, säger Evans.

– Om det finns en målbild som man har tänkt till på, måste man förmedla den nu. Det är en fråga som det pratas om hela tiden.

Finns det en målbild då? Eller kan det vara så att det inte finns en klar målbild att förmedla alls?

– Man talar mycket om att vi ska komma närmare medborgarna, men det har vi inte sett än. Och jag tror att de flesta av mina medlemmar är osäkra på att de åtgärder som sker i dag gör att vi kommer närmare medborgarna, säger Jimmy Evans.

I arbetet med den nya organisationen har det pratats om förkortad beslutsgång och snabbare och närmare beslutsvägar. Det skriver få poliser under på – åtminstone i dagsläget.

– Besluten har flyttats uppåt, upplever man. Även om tanke att man ska pressa ner det här ut i organisationen så upplever vi tvärtom, säger Evans.

Exempel?

– Yttre befäl får till exempel inte rätt att ta samma operativa beslut som tidigare. Beslut som husrannsakan i bostad, det får inte yttre befäl ta i dag. Det har blivit mer trögjobbat.