Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många lyssnade till dragspelmusiken i Tåsjö

Sommarmusiken i Tåsjödalen avslutades i Hoting Folkets hus.

Annons

Under de senaste tolv åren har musiker efter inbjudan från Bygdens framtid samlats i bygdegårdar och före detta skolor för att spela på sina dragspel. Även denna sommar har musiker och hemvändare från Göteborg, Stockholm och Östersund blandat med musiker från Vilhelmina, Strömsund och Hoting/Tåsjö dragit fullt hus i Brattbäcken, Stornäset, Tjärnmyrberget, Karbäcken och Folkets hus Hoting. Avslutningen i Hoting fyllde Folkets hus till sista plats. Man fick till och med sitta i Restaurangen för att lyssna på dragspelsmusik, sjunga allsång och höra historier.

Att det finns ett uppdämt behov att lyssna på dragspel är det ingen tvekan om. Många av åhörarna har besökt samtliga platser för att även dricka en kopp kaffe i den varma sommarkvällen. Servering och försäljning av lotter bidrar till respektive förenings fortlevnad. Rune Vikström dragspel, Kjell Harlin komp- och sologitarr och Tony Olofsson bas har varit husband. Karin och Bure har varit allsångsledare, Karl-Ivar Pettersson mera känd som Tjärnmyrbergarn samt Hans Göran Rångefors har delat ansvar som arrangörer. Hans Erik har också svarat för att det fanns ljud på samtliga platser.

Det är imponerande att se så många besökare ignorera allsång på Skansen för att istället sjunga själva och höra många olika spelstilar och omväxlande låtval från durspel och vanliga dragspel.

Tolfte årgången av sommarmusiken i Tåsjödalen har därmed avslutats och vi ser fram emot nästa sommar.

Tony Olofsson