Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många lockades till Djurens dag

Intresset var stort för Djurens dag på Östersundstravet. 600–700 personer, främst barn, kom för att titta på hundar, katter, hästar, killingar och andra djur.

Annons

Djurens dag ordnas vanligtvis den 4 oktober över hela världen, men i Östersund har föreningen Djurskyddet i Jämtland, som arrangerar dagen, valt att lägga den i mitten på september.

– Vi är vana vid att det är snö och kallt i början av oktober. Därför har vi valt att lägga den när det kan vara fint väder, säger Rolf Eriksson, ordförande i föreningen.

Djurens dag är en manifestation för djuren. Aktiviteterna under dagen riktade sig mycket till barn. Ett populärt inslag bland barnen var Anne Hamrin, hundförare hos polisen, som visade upp schäfern Fonzo och pratade om polishundars vardag.

– Det här är också en del av hundens vardag. Det är vanligt att folk är rädda för schäfrar, men det finns ingen anledning att vara rädd för den här. Det här är en otroligt snäll familjehund, säger Anne Hamrin.

Ett annat populärt inslag bland barnen som besökte Djurens dag var den ryska stäppsköldpaddan Ola-Conny. Han visades upp av Aila Engström, som går djurutbildningen på Torsta.

– Djur är ett stort intresse för mig. Vi lär oss allt om alla sorters djur på utbildningen, säger Aila Engström.

Andra aktiviteter som besökarna på Djurens dag kunde prova på var att köra eller rida ponnyhästar, titta på katter från katthemmet och se på agilityuppvisning – för att nämna några.