Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många Jämtlandsspelare uttagna i landslaget

Jämtland Basket har fått med tre spelare och en coach till Baltic Cup i Tallinn, 3–5 januari.
Daniel Johansson, Adam Johansson, Oliver Gehrke samt Zeljko Brlek. Olle Lundqvist var dessutom given i H18, men tackade nej för att rehabträna sina knän.

Baltic Cup spelas för elfte året i rad och har blivit en trivsam och utvecklande tradition för de fyra deltagande länderna Estland, Lettland, Finland och Sverige.

Lagen möts i 18- och 16-årsklasserna och varje nation spelar tre matcher på tre dagar.

För Jämtland Baskets del är 2016 års upplaga rekord. Aldrig tidigare har klubben haft så många spelare och ledare med till Baltic Cup.

– Jättekul, säger klubbdirektör Peter Johansson.

Forwarden Daniel Johansson är uttagen i H18-landslaget medan guarden Adam Johansson och forwarden Oliver Gehrke finns med i H16. En av de assisterande coacherna för detta lag är Zeljko Brlek, till vardags assisterande coach bredvid Torbjörn Gehrke i Jämtlands ligalag.

Dessutom skulle även Olle Lundqvist, under normala förutsättningar, har varit given i H18-truppen.

Lundqvist tackade dock nej till lägret i Södertälje samt efterföljande cupspel i Tallinn. Höstens knäskada gjorde att han hellre ville vara hemma i Östersund, rehabträna samt köra med Jämtlands ligalag.

– Ett landslagsläger med fystester och flera basketpass per dag kan ha äventyrat hans knän. Han tog det säkra före det osäkra, berättar hans pappa Mats.

En annan Östersundsspelare som är uttagen till Baltic Cup är Signe Paulsson Glantz - numera i Luleå BG. Hon är en av tolv spelare i Sveriges D 18-landslag.

Hennes fjolårskompis i Jämtland, Emilia Axelsson, var också uttagen i D18, men tvingades tacka nej. En knäskada är orsasken.

Sveriges matcher i Baltic cup är som följer:

Söndag 3 januari: Sverige-Estland.

Måndag 4 januari: Sverige-Lettland.

Tisdag 5 januari: Sverige-Finland.