Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många hyllade Nelson

Det var många som ville hylla Lars Nelson under det mottagande som byalag, idrottsförening och företagare ordnade för honom hemma i Bruksvallarna.

Lars Nelson fick ett kungligt mottagande i Bruksvallarna på onsdagkvällen.

Anders Blomqvist var kvällens konferencier och hyllningarna var många. Jublet blev stort när Lars Nelson anlände till skidstadion med en pistmaskin som han körde själv.

– Det är större publik här nu än när det är skidtävlingar, konstaterade Peter Wagenius som stod med i hyllningsskaran.

Blomqvist drog vissa bitar ur Lars Nelsons karriär och föremålet för hyllningarna fick själv berätta om sina känslor och på slutet kom berättelsen alla väntat på, den om känslorna i stafettloppet.

– Jag tänkte att oavsett hur det går nu är det inte mitt fel om det spricker. Att ryssen trampade av skidan kunde jag inte göra något åt. Största rädslan var att bindningen lossnat från skidan men när den var okej var det bara att knäppa fast pjäxan och åka, förklarar Lars Nelson som sedan fick en mängd blommor och gåvor.

Bra Fjäll, den lokala företagsgruppen, hade samlat ihop en fin slant som överlämnades.

– Och det här är en gåva från oss, alltså är den skattefri, påpekade vd Magnus Myhr.

Härjedalens vice kommunalråd, Anders Häggkvist, tog upp värdet som Nelson och övriga idrottare har för att marknadsföra kommunen.

– Jag minns att Frank Andersson tog guld genom en halvnelson, vi är stolta över att ha vår egen helnelson, sa Häggkvist.

Funäsdalens IF, klubben som Lars fostrades i kom också och gratulerade.

– Valet stod mellan alpint och längd, men vi hade en så härlig gemenskap inom längdåkningen så jag valde den trots att det egentligen var en trivsammare sport att bara åka nedför i stället för att måste kämpa uppför också, minns Lars Nelson.

Byalaget, Åsarna IK och många fler ställde sig sedan i hyllningskören och uppvaktade Nelson som avslutade med att skriva autografer i massor.