Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Många frågor om registrering"

Under tisdagen så hölls en maratonchatt om LT:s nya webb.
LT:s Lennart Öhd var en av flera som svarade på läsarfrågor om den nya sajten.
– Det är många som frågar om hur registrering och hur det går till, säger han.

På måndagen klockan 17 gick LT över till nya sajten. Adressen är samma som förut – www.ltz.se – men programmet som används för sajten är nytt och är det egendesignade Tweakit.

Från klockan sex på tisdagsmorgonen till midnatt kunde nyfikna läsare fråga chefredaktör Viktoria Winberg och andra LT-medarbetare om förändringar på den nya sajten och även komma med synpunkter.

Mellan klockan 13 och 14 bemannades chatten av Lennart Öhd. Lennart, som tidigare jobbat som fotograf och då vunnit prestigefyllda tävlingen Årets bild, är numera kriminalreporter och webbredaktör. Alltså synnerligen lämpad för att svara på kniviga frågor om den nya webben.

– Det är många som frågar om hur registrering och hur det går till, säger han.

Här är ett urval av frågorna från chatten:

Kul att ni anpassar er efter utvecklingen. Personligen tycker jag att bilderna är lite väl stora i det nya flödet och på de specifika artiklarna. Kräver mer kraft än vad gemene användare orkar med. Men kul att ni vågar utvecklas!

Lennart Öhd, LT: Vi har fått olika reaktioner på bildstorlekarna och att det här uppfattas lite olika, beroende på om man läser mobil, platta eller dator. Bilderna blir allt viktigare i utvecklingen av tekniken och innehållet på sajterna.

Vilka uppgifter måste man lämna för att få kommentera?

Lennart Öhd, LT: För att kommentera, skapa läslista och se bubblare måste man skapa ett konto. Där behöver man inte uppge sitt personnummer. Tryck på symbolen för "kund" uppe till höger på sidan.

Kan ni inte göra så man ser hur många kommentarer en artikel har och inte bara delningar? (...) Ibland besöker man artiklar enbart för att den har många kommentarer då det är roligt att läsa flamewars mellan surjämtar.

Fredrik Sundström, utvecklare: Det är ingen dum idé men hittills är det första gången det önskemålet kommit fram. Tack för tipset och vi tar till oss det!