Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många barn ville prova på kampsport

Thaiboxning, kickboxning och så lite dragkamp. I veckan fajtas 62 barn med varandra på Campus i Östersund när det anordnas kamsportskola.

I exercishuset på Campus utövas just nu slag, sparkar och olika grepp, likaså på gräsmattan utanför. Men inte på blodigt allvar, det är Östersunds Jeet kune do klubb som denna vecka arrangerar skola för barn som får prova på olika sorters kampsporter.

– Vi trodde att det skulle bli runt 25-30 stycken så det känns jätteroligt att det blev så många anmälda. Speciellt när vi bara skrivit om det på vår Facebooksida så det måste ha spridits mun till mun, säger Federica Calidoni, en av de 14 ledare på skolan. Under veckan ansvarar hon för de yngsta barnens träning och när LT besöker dem får de prova på att boxas och ha dragkamp.

Det är första gången som klubben arrangerar denna typ av aktivitet och hittills rullar det på.

– Det har gått bra, det är en ganska hög ljudnivå och mycket att ha koll på. Vi har delat upp barnen i olika grupper och så får de prova på en idrott per dag, förhoppningen är att de ska hitta en sort de trivs med, säger hon.

Två tjejer som deltar i skolan är Alva Broms-Sundholm och Joeline Sandberg, något som de båda tycker är ett bra val att testa på och kanske kommer de fortsätta med träningen i höst.

– Det är jätteroligt här, man får lära sig saker. För mig är det första gången jag provar kampsport, säger Alva Broms Sundholm.

– Jag har provat thaiboxning innan, säger Joeline Sandberg.