Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många banrekord i Ramundberget Challenge

Med många skidåkare av elitklass var det kanske inte så överraskande att det blev många banrekord i helgens löpardubbel i Ramundberget.

Tre av fyra klasser i Ramundberget Challenge vanns av skidåkare. Enda undantaget var Martin Öhman, banlöpare från Hässelby, som var snabbast i lördagens Klinken runt över 12,5 kilometer.

Norske skidåkaren Anders Tettli Rennemo var dock bara 24 sekunder bakom och på söndagen, när höjdmeterstinna Mittåkläppen Upp avgjordes, fick norrmannen sin revansch. Tettli var där överlägsen då han på nya rekordet 44.30 vann med över två och en halv minut tillgodo på tvåan Håkan Emilsson, Offerdal.

Lördagssegraren Öhman blev trea.

I damklassen blev det skidåkarseger båda dagarna. OS-bronsmedaljören Stina Nilsson, IFK Mora, vann med relativt god marginal till tvåan Ida Svensson, Trångsviken, i lördagsloppet. Segertiden 52.25 var nytt banrekord.

I söndagsracet, som bjöd på mastiga 640 höjdmeter, fick dock Stina stryk med en och en halv minut av hemmalöparen Sofia Myhr. Skidskyttetalangen gjorde här en anmärkningsvärd insats när hon slog Ida Ingemarsdotters tidigare banrekord med nästan tre minuter.

Stina Nilsson var tvåa, 1.33 efter Myhr.