Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många är dåliga på att sortera

Renhållningsarbetaren Göran Andersson har kört sopbil i åtta år och bekräftar att många är dåliga på att sortera sina sopor. Både bränn- och återvinningsbara.

Klockan är strax efter nio på måndag förmiddag och han har redan hunnit avverka ett flertal soprum sedan han började dagens rutt. Göran Andersson är anställd av företaget Lundstams och kör runt för att hämta återvinningsmaterial. I dag handlar det om pappkartonger.

– Visst är det ofta som det är felsorterat. Nu hämtar jag kartonger och då händer det ofta att det är plast med eller frigolit med.

Göran Andersson berättar att det är samma sak när han åker runt och samlar in glas eller metallförpackningar.

– Det har hänt att det varit järnspett med i återvinningen och det är ju inte riktigt meningen, säger han.

I ett av soprummen han besöker dyker Evalena Diedrich upp. Hon har inga problem med sopsortering men stör sig en del på andra.

– Jag blir mer irriterad över att vissa inte slänger rätt, säger hon.

Martin de Meijere bor i studentboendet vid Södra Gröngatan i Östersund och säger att han fuskar med sorteringen ibland.

– Jag försöker så gott jag kan att sortera men visst är det så att man ibland inte orkar. Jag kan tycka att det är lite knepigt att veta vad som är brännbart och inte.