Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många åhörare ställde politiker mot väggen

Den halvtimme som avsatts till allmänhetens frågestund räckte inte till. Det var många av de 70-talet åhörare som passade på att ställa kommun- politikerna mot väggen.

Det var frågor om ekonomi, politisk trovärdighet och frågor om uttalanden politiker gjort i media den senaste tiden.

Jan Karlberg undrade hur en kommunpolitiker kan rösta för ett förslag utan ett ekonomiskt underlag, med junibeslutet i åtanke, där oppositionen fick sin vilja igenom och skolorna räddades.

– Är det så ni tänker styra kommunen om ni vinner valet i höst?, frågar han Vänsterpartiets Jörgen Blom.

– När vi tog skolbeslutet i juni bestämdes också om rambudget. Normal ordning är att beslutet går tillbaka till nämnderna att fatta beslut inom ramen. Vi lade dessutom mer pengar i vårt förslag till budget, för att få fler lärare, säger Jörgen Blom (V).

KG Gustavsson undrade hur myck et hänsyn Rolf Lilja (S) tar till övriga skattebetalare i kommunen och menade att det finns mycket mer i en kommun att ta hänsyn till än skolor, och mycket mer som ska finansieras med skattepengar, bland annat för dem som har vuxna barn .

– Självklart tittar politiker på helheten. Och ett regeringsskifte skulle dessutom ge mer pengar, svarade Rolf Lilja, med hänvisning till den skuggbudget oppositionen står bakom och som dessutom ingår i hans partis löfte i det kommande valet, med 20 miljoner mer till Krokoms kommun.

Malin Connysson hade också en fråga till Rolf Lilja (S). Hon me nade att det skett så mycket smuts kastning i skoldebatten och att diskussionerna fått fel fokus.

– Jag strider för att mina barn ska ha fler än en klasskompis. Ska det vara till vilket pris som helst att ha kvar skolorna. Är en skola för bygden eller för barnen? säger hon.

– Jag känner mig inte skyldig till någon smutskastning. Kanske har jag blivit utsatt för det själv någon gång men det får man tåla som politiker. Inför valet så driver vi frågan med fler lärare i skolan, vi är för lärartäthet, svarar Rolf Lilja (S).